Drie veelbesproken uitdagingen van groeiende ondernemers

Als je bedrijf groeit, dan wordt je bedrijfsresultaat steeds afhankelijker van je medewerkers. En dat geeft voor jou nieuwe uitdagingen. De volgende 3 uitspraken kom ik veel tegen. Herkenbaar? Lees dan verder om te ontdekken hoe Iminco jou hierbij kan helpen.

‘Ik zit steeds meer in tijdnood. Ik kom niet meer toe aan ondernemen.’

Als je bedrijf groeit, dan neemt gaandeweg ook de complexiteit van je bedrijfsvoering toe. Je merkt dit aan een toenemende hoeveelheid brandjes. Je werkzaamheden raken versplinterd door het oplossen van ad hoc problemen binnen je bedrijf. Voor je het weet ben je reactief aan het sturen en vraag je je af wat je precies op een dag hebt gedaan. Je raakt hiermee gemakkelijk je visie en missie uit het oog.

herkenbaar?

First things first: creëer weer tijd om na te denken.

De waan van de dag is geniepig. Je lost ad hoc problemen op, maar daardoor ontbreekt het je aan de tijd om verder vooruit te kijken. Daardoor ontstaan er meer ad hoc problemen, waardoor je nog meer in de waan van de dag vast komt te zitten. Het is van belang dat je deze cirkel doorbreekt, zodat je weer kunt nadenken. Want als je niet kunt nadenken, kun je ook niet bouwen aan je bedrijf.

Iminco helpt je daarbij, door met jou in te zoomen op je behoefte van dit moment. Wat is nodig om de waan van de dag te doorbreken? Hoe speel je weer tijd vrij in je agenda om na te denken? Welke stappen kun je daarin zelf zetten en wat wil je uitbesteden? Met 1 op 1 gesprekken krijg je weer overzicht over de huidige situatie, jouw wensen hierin en bedenken we een concreet plan dat het voor jou mogelijk maakt om weer in de helikopter van je bedrijf te stappen.

‘Heb ik nog wel de juiste mensen aan boord?’

Als je mensen aanneemt, dan maakt het heel veel uit vanuit welke motivatie je selecteert. Als jonge groeiende ondernemer kun je mensen aannemen die goedkoop zijn. Of je zoekt vooral mensen waar je al meteen goed mee door één deur kan. Logisch. Maar gaandeweg merk je steeds vaker dat de vraag opkomt of je het met deze groep mensen wel gaat redden. Hoe ga je daarmee om? En hoe creëer je genoeg afstand tot je personeel om ook lastige beslissingen te kunnen nemen? Vooral als je werknemers hebt die ook tot je vriendenkring behoren, kan dat je verleiden om het liever maar zo te laten.

herkenbaar?

Als je groeit, dan krijg je ook meer afstand tot je werknemers. Zij hebben nu eenmaal een afhankelijkheidsrelatie met jou, hoe modern en plat je je organisatie ook inricht. Vriendschap en werkgeverschap gaan moeilijk samen, je hebt afstand nodig om soms ook lastige beslissingen te kunnen nemen. Dat kan confronterend zijn, maar die afstand geeft je wel de ruimte om echt goed na te denken over: ‘Welk werk ligt er eigenlijk in mijn bedrijf? Welke rollen moeten worden vervuld? Welke capaciteiten moet iemand hebben om deze rol te kunnen invullen?

Iminco helpt je bij het creëren van de juiste afstand tot je personeel, door goed stil te staan bij jouw visie en de rol die jij als eigenaar hier zelf in wilt vervullen. Naar aanleiding van deze gesprekken kun je jezelf steeds beter een beeld vormen over welke mensen je precies nodig hebt om jou goed aan te vullen. Zitten deze al in je team? Hartstikke mooi! Is dat niet het geval? Dan breekt ook de tijd aan om hierin soms moeilijke beslissingen te nemen en afscheid te nemen. En juist dan merk je dat vriendschap en werkgeverschap niet lekker samengaan.

Iminco helpt je als adviseur en coach, maar kijkt ook praktisch naar wat er moet gebeuren om de capaciteiten van je medewerkers in kaart te brengen. Niks staat hierin vast, jouw wensen zijn leidend.

‘Ik heb goede mensen aan boord, maar als team behalen ze minder resultaat dan ik had verwacht.’

Je weet zeker dat je goede mensen aan boord hebt, maar toch zie je het niet terug in het teamresultaat. De samenwerking voelt stroperig. Er is onderling gedoe. Of je merkt juist dat iedereen mat en passief is. Of je wordt te pas en te onpas gevraagd om je plasje te doen over beslissingen die zij eigenlijk zelf zouden moeten nemen. Wat is er toch aan de hand?

herkenbaar?

Als je goede mensen aan boord hebt, dan betekent dat niet vanzelfsprekend dat zij samen ook goed presteren. Een team kan zich als geheel systeem flink vastzetten in contraproductieve denk- en gedragspatronen. Over elkaar praten, geen beslissingen nemen, confrontatie vermijden, elkaar de schuld geven van fouten. Al dit gedrag heeft een functie die logisch wordt als je de onderliggende dynamiek in je team beter gaat begrijpen.

Herken je dit in jouw bedrijf? Dan is teamcoaching een uitkomst. Bij teamcoaching besteed je met het gehele team aandacht aan het samenwerkingsproces. Als je als eigenaar je team zelf aanstuurt, dan is het van belang dat jij er zelf ook bij aanwezig bent. Want ook jouw gedrag heeft invloed op de teamdynamiek.

Iminco schuift aan als externe teamcoach, die jullie helpt om het gedrag binnen het team vanuit een systemische bril te leren begrijpen en met elkaar te beïnvloeden. Het doel hiervan is dat collectief gewerkt wordt aan persoonlijke vaardigheden die uiteindelijk bijdragen aan het verwezenlijken van de visie van het bedrijf. Het collectief leervermogen is vele malen hoger dan individueel, omdat een team elkaar in dit proces gaat bijsturen. Teamcoaching helpt je daarmee om vele vliegen in één klap te slaan.