Ben jij een manager of eigenaar die gelooft in zelforganisatie?

Kies dan een passende kennis-sessie om je (verder) op weg te helpen

Je gelooft in een zelforganiserende bedrijfscultuur, maar je weet nog niet waar je moet beginnen. Of je merkt dat binnen het MT ook nog veel scepsis of zelfs afwijzing heerst. Het thema wordt weleens genoemd, maar niemand pakt er echt op door. Veel huiver voor zelforganisatie op de werkvloer vloeit voort uit een gebrek aan kennis over groepsdynamica. Iminco biedt laagdrempelige kennis-sessies, passend bij jullie fase en behoefte. De kennis-sessies zijn ideaal om met elkaar het gesprek aan te gaan en antwoord te krijgen op de vragen en twijfels die leven. Dat is een mooi en belangrijk begin. Ik heb geen vast repertoire en ik pas mijn aanbod aan op de behoeften. Maar om je een idee te geven, zet ik hieronder een aantal opties op een rij.


Interactieve lezing of workshop zelforganisatie

Een interactieve lezing is een leuke en laagdrempelige inspiratiebron voor zowel medewerkers als directieleden. Het creëert een eerste stap om na te denken over zelforganisatie op de werkvloer en het nodigt mensen uit om al over hun eigen aandeel na te denken. ‘Een beter milieu begint bij jezelf’; dat geldt zeker als het gaat over het veranderen van een bedrijfscultuur. De vorm van een dergelijke sessie hangt af van de bedrijfsgrootte, teamsamenstelling, de tijdsinvestering en de specifieke wensen. Jouw wensen en doelen leiden uiteindelijk tot een op maat gemaakte inspiratie-sessie.

Themadag zelforganisatie

Tijdens MT-vergaderingen is het thema over zelforganisatie al vaker langsgekomen, maar je weet allemaal nog niet goed hoe je het echt op de kaart moet zetten. Je zit in de fase dat je wel de klok hoort luiden, maar je nog niet weet waar de klepel hangt. De wens om samen stappen te maken is aanwezig, maar daarna houdt het een beetje op. Een thema-dag kan dan uitkomst bieden. Een dag weg van kantoor met één focus geeft de ruimte om ook echt tot verdieping en nieuwe inzichten te komen. Ik breng zorgvuldig in kaart welke stappen je als MT met elkaar wilt zetten en waar jullie op dit moment behoefte aan hebben. Deze wensen zijn leidend voor de invulling van de thema-dag. Ik beweeg me afwisselend in de rollen van vraagbaak, inspirator, maar ook als gespreksbegeleider en teamcoach. Samen zien waar de klepel hangt, daar draait het om.

Één op één coaching

Één op één coaching is passend voor eigenaren van kleinere bedrijven die vanwege de groei van hun personeel gaan nadenken over de organisatie van hun bedrijfsvoering. Één op één coaching helpt om vanaf het eerste begin het geloof in zelforganisatie gestalte te geven. Één op één coaching is ook een mooie aanvulling op je werkzaamheden als manager of teamleider. Je leert in deze gesprekken het gedrag van je team door een systemische bril te bekijken en daarmee leer je ook jezelf als persoon en leider beter kennen. Deze gesprekken leveren concrete handvatten op om samen met je team zelforganisatie verder gestalte te geven.
Bij alles wat ik doe geldt dat flexibiliteit en laagdrempeligheid leidend is. Geloof moet groeien, daar gaat tijd overheen. Soms is een goed gesprek, een workshop of een thema-dag al voldoende voor jullie wensen op dit moment. Soms blijkt dat je juist daarna door wilt pakken. Ik bezit over een groot netwerk aan uitstekende professionals, dus er is altijd een oplossing voor het vraagstuk dat bij jullie speelt.