Met de juiste handvatten kun je heel veel dingen zelf

Soms heb je gewoon wat informatie, een stappenplan of een leidraad nodig. Daarom maakt Iminco gereedschapsdoosjes. De gereedschapsdoosjes maakt Iminco zelf en ze zijn uit de praktijk gegrepen. Ze zitten boordevol informatie en handvatten rondom het creëren, herstellen en versterken van samenwerking op de werkvloer. Zo kun je direct aan de slag. Vanuit het gebruik van deze gereedschapsdoosjes weet je vervolgens veel beter of je nog meer nodig hebt en hoe deze behoefte er uitziet. Iminco kan in dat geval met je meedenken en je verder helpen.

Beschikbare thema’s:

1. Een goed gesprek

Dit doosje zit vol informatie over communicatie. Wat is communicatie? Hoe ontstaat miscommunicatie? Hoe kun je het voorkomen? Welke gesprekstechnieken werken niet en waarom? Welke technieken werken wel? Op de achterkant staan concrete voorbeeld-dialogen om je op weg te helpen. Heel handig als je wilt werken aan je individuele gesprekstechnieken of bijvoorbeeld aan de hand van dit doosje een teamsessie wilt houden over communicatie.

2. Een sterke teamsamenwerking

Dit doosje behandelt 7 elementen van samenwerking. Het bevat tips en informatie voor teamleden en leidinggevenden om op een positieve manier aan een sterke samenwerking te werken. Op de achterkant van de kaartjes zijn concrete ideeën geschetst voor teamsessies waar je direct mee aan de slag kunt.

3. Tuinieren in je team

Dit doosje gaat over angst in teams en geeft een leidraad voor leidinggevenden. Hoe herken je angst in je team en hoe kun je het bespreekbaar maken? Hoe creëer je veiligheid en openheid in je team? Welke gesprekstechnieken nodigen uit tot een wederzijds gesprek over moeilijke en confronterende onderwerpen? Welke valkuilen kom je tegen en hoe ga je daarmee om? Alle technieken worden op de achterkant van de kaartjes verder verduidelijkt met een concrete teamcasus. Dit doosje hoort bij het artikel: ‘Angst in míjn organisatie, welnee!’

4. Verbinding en zingeving in je team

Dit doosje gaat over zingeving in teams. Het bestaat uit prikkelende vragen die aanzetten tot nadenken, het gesprek met elkaar op gang brengen en helpen in het formuleren van een gezamenlijke teamvisie. Onderlinge verbinding en een gezamenlijke droom helpen teams om hun effectiviteit te vergroten en eigenaarschap te nemen voor hun ontwikkeling naar een gezamenlijk doel.

Hoe kun je ze aanvragen?

De tarieven voor de doosjes zijn als volgt:

optie 1: 1 gereedschapsdoosje voor 20 euro excl. btw.
optie 2: 2 gereedschapsdoosjes naar keuze, verpakt in één doosje voor 30 euro excl. btw.

Als je een bestelling hebt gedaan van 2 of meer doosjes, dan ga ik er vanuit dat de gereedschapsdoosjes waar mogelijk per 2 in één doosje worden verpakt (optie 2). Mocht je alleen aparte gereedschapsdoosjes willen bestellen, dan geldt de losse prijs van 20 euro per doosje. Wil je deze wens dan aangeven in het onderstaande formulier?

Je kunt de doosjes aanvragen via het onderstaande formulier. Ik verneem heel graag waar je ze voor wilt gebruiken. Kennis moet op een laagdrempelige manier toegankelijk zijn, dus ik deel o.a. met deze doosjes graag met jou wat ik weet.

Kies welke en hoeveel gereedschapsdoosjes je wilt aanvragen:

Een goed gesprek
Een sterke teamsamenwerking
Tuinieren in je team
Zingeving en verbinding in je team