Plant zaadjes van geloof bij jouw opdrachtgevers.

Als consultant bouw je een vertrouwensrelatie op met je opdrachtgever. Vanuit die relatie heb je een goed ingang om ook hier het zaadje van het geloof in zelforganisatie te planten.

Maar er kan een flinke kloof zitten tussen je eigen geloof en het geloof van je opdrachtgevers. Er zijn veel klassieke managers te vinden die hun oordeel over zelforganisatie al hebben geveld. En dan scoor je niet snel punten met je verhaal.

Met name de managers met een dominante persoonlijkheid stellen hun eigen overtuigingen niet graag ter discussie. En zelforganisatie gaat gepaard met het loslaten van controle. Daar houden directieve leiders niet van. Je moet dus van goede huize komen om te tornen aan de overtuigingen die de klassieke manager koestert.

Consultants met een geloof hebben baat bij informatie. Hoe daag je klassieke leiders uit om hun managementstijl te heroverwegen? Wat is nodig om zelforganisatie in jouw specifieke casus te laten ontstaan? Hoe handel je als jouw opdrachtgever een groot verschil laat zien tussen wat hij zegt en wat hij doet? Wat doe je als je je klem voelt zitten tussen je opdracht en de randvoorwaarden waaronder je deze moet uitvoeren?

Bij deze vraagstukken is het nuttig om de beschikking te hebben over kennis en expertise rondom gedrag, psychologie en groepsdynamica. Deze expertise voeg ik toe, door aan te schuiven bij intervisies en door persoonlijke coachtrajecten of een thema-cursus te verzorgen die precies past bij de vraagstukken waar je als consultants mee te maken hebt. Zo kun je je rugzak met het goede gereedschap vullen om het geloof in zelforganisatie ook onder jouw opdrachtgevers tot leven te wekken.