Ik ben een medewerker die gelooft

Geloof jij in zelforganisatie? Dan ben je niet de enige. Er zijn een heleboel medewerkers die erin geloven, waarschijnlijk ook onder jouw collega’s. Maar als je een directie hebt die niet gelooft, dan sta je toch snel met lege handen.. Of is dat te snel gedacht?

Zelforganisatie staat voor veel managers gelijk aan chaos. Dat is niet direct aantrekkelijk.

Realiseer je dat veel directie en managers nog niet geloven, omdat ze weinig idee hebben wat het inhoudt. Ze zijn bang om de controle en daarmee ook omzet te verliezen. Dat is heel begrijpelijk en wellicht op de kortere termijn ook niet onwaar. De ontwikkeling naar zelforganisatie is een experimentele route, waar ook fouten worden gemaakt en sommige keuzes uiteindelijk weer worden teruggedraaid om iets anders te proberen. Het is een route die je kiest als je er heilig in gelooft dat het op de langere termijn de enige weg is naar duurzame groei.

Je hebt meer invloed dan je denkt.

Als werknemer heb je de kracht om je stem te laten horen. Er met elkaar over te praten. Het gesprek op te zoeken met directie of eigenaren. Jouw behoefte aan zelforganisatie voor het voetlicht brengen. Om je hierin te helpen kun je ook kiezen voor interessante kennis-sessies van Iminco die andere collega’s maar ook directie prikkelen om samen na te denken over zelforganisatie.

Een inspiratiedag in plaats van het bedrijfsuitje naar de dierentuin

Bedrijfsuitjes zijn een uitgelezen mogelijkheid om het nuttige met het aangename te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een inspiratie- en sparringsessie vanuit Iminco over jullie eigen ambities met het bedrijf waar je voor werkt. Op een leuke inspirerende locatie. Of een workshop gericht op zingeving, in aanwezigheid van jouw leidinggevenden. Energie en verbinding gegarandeerd. Is dat niet precies wat een teamuitje beoogt?

Begin ergens en maak de mensen om je heen enthousiast.

En betrek me bij je plannen, zodat ik vanuit mijn expertise een bijdrage kan leveren om de wens en het geloof in zelforganisatie ook in jouw bedrijf meer gestalte te geven. Hoe laagdrempeliger, hoe beter. Zo kan jouw initiatief uiteindelijk de ingang bieden voor management om te durven geloven in de kracht van zelforganisatie en met elkaar het gesprek aan te gaan over wat dat precies voor hun bedrijfsvoering betekent. Dus twijfel niet om me al te bellen als je nog geen idee hebt wat je precies zoekt. Twee weten meer dan één.