Profiel

Ik ben Inge Mink, oprichter van Iminco. Sinds het afronden van mijn studie Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft mijn carrière altijd in het teken gestaan van mensen en hun gedrag. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een onbegrensde nieuwsgierigheid. Als psycholoog en behandelaar vroeg ik me met regelmaat af of de theorieën die ons op de universiteit werden geleerd wel klopten. Dit heeft er mede in bijgedragen dat ik enige jaren geleden de zorg heb verlaten en in het bedrijfsleven ben gestart als (team)coach.

Toen ik als coach in het bedrijfsleven aan de slag ging, vielen mij al snel terugkerende patronen op die ik nader ben gaan onderzoeken. Waarom worstelen alle teams steeds met dezelfde thema’s in hun samenwerking? Waarom wordt er zoveel geschreven over leiderschap, maar blijkt het in de praktijk zo moeilijk om leiderschap te veranderen? Als deze vraagstukken in zoveel bedrijven aanwezig zijn, wat zegt dit dan over ons als mens?

Mijn credo is: ‘Als bepaald gedrag tussen mensen veel voorkomt, dan heeft het altijd een belangrijke functie voor onze mensensoort. Ook als we dit gedrag nu als een probleem ervaren’.

Uit deze gedachte is het 3 lagen cultuurmodel geboren. Dit model maakt het sociale gedrag van mensen inzichtelijk door het in 3 verschillende niveaus op te delen. Ieder model doet ons wonderbaarlijke brein en sociale complexiteit tekort. Maar dit model werkt als een baken in het oerwoud van sociaal gedrag dat een bedrijfscultuur voortbrengt. En dat baken heeft iedere bedrijfseigenaar en iedere manager nodig als hij de bedrijfscultuur wil veranderen.

Inge buiten werktijd

Naast mijn werk en gezin ben ik vooral heel graag buiten. Ik train in mijn vrije tijd paarden op basis van Natuurlijk Leiderschap. Ik ben een fervent lezer, een mooi-weer-windsurfer, klusser en een zo-nu-en-dan-feestbeest.

Wil je meer weten over mijn zakelijke achtergrond? Mijn volledige CV is te vinden op LinkedIn