Mijn profiel

‘Wacht niet tot het water verdwenen is, maar leer zwemmen.’

Ik ben Inge Mink, oprichter van Iminco. Sinds het afronden van mijn studie Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft mijn carrière altijd in het teken gestaan van mensen en hun gedrag. Ik heb meerdere jaren in de zorg gewerkt in verschillende rollen. Met name het werken met menselijke systemen, dat heeft gaandeweg steeds meer mijn hart gewonnen. Want wat gebeurt er in een groep? Hoe verschilt een individu als hij alleen is met hoe hij zich in een groep gedraagt? Al deze kennis gebruik ik nu in mijn rol als interim-manager en organisatiecoach in het MKB.

In mijn huidige werk blijft mijn psychologenbril heel belangrijk. In bedrijven kijk ik vooral naar de mens in de organisatie en hoe zijn of haar gedrag wordt beïnvloed door het hele systeem. Ik heb geen bedrijfskundige achtergrond, en dat maakt dat ik heel sterk stuur op de eigen inbreng van de mensen waar ik mee werk. Het is dus begrijpelijk dat zelfsturing binnen teams voor mij altijd hoog op de agenda staat. Creatief en pragmatisch, deze omschrijving past het best bij mij. Ik werk niet vanuit een vastomlijnd model en ik heb weinig op met testen en grafieken. Ik sta graag naast mijn opdrachtgever in de klei om samen een bedrijf te creëren waar geestdrift kan groeien.

inge

In mijn vrije tijd?

Naast mijn werk en gezin ben ik vooral heel graag buiten. Gedrag en psychologie intrigeert mij ook buiten mijn werk. En dieren kunnen mij een hoop leren over mezelf. Ik train in mijn vrije tijd paarden en honden op basis van Natuurlijk Leiderschap. Want dat verschilt niks met leiderschap in de mens. Met wederzijds respect, plezier en eenduidige communicatie kun je zowel in de dieren- als in de mensenwereld tot grote hoogtes vliegen.

Mijn volledige CV is te vinden op LinkedIn