Mijn profiel

‘Je kunt alleen leren zwemmen in een volle vijver’

Ik ben Inge Mink, oprichter van Iminco. Sinds het afronden van mijn studie Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft mijn carrière altijd in het teken gestaan van mensen en hun gedrag. Ik heb meerdere jaren in de zorg gewerkt in verschillende rollen. Met name het werken met menselijke systemen, dat heeft gaandeweg steeds meer mijn hart gewonnen. Want wat gebeurt er in een groep? Hoe verschilt een individu als hij alleen is met hoe hij zich in een groep gedraagt? Welke processen gaan meespelen als een groep mensen een gezamenlijk doel moet bereiken? Al deze kennis gebruik ik nu in mijn rol als organisatiecoach in het MKB.

In mijn huidige werk blijft mijn psychologenbril heel belangrijk. In bedrijven kijk ik vooral naar de mens in de organisatie en hoe zijn of haar gedrag wordt beïnvloed door de context. Ik heb geen bedrijfskundige achtergrond, en dat maakt dat ik heel sterk stuur op de eigen inbreng van de mensen waar ik mee werk. Het is dus begrijpelijk dat zelfsturing binnen teams voor mij altijd hoog op de agenda staat. Creatief en pragmatisch, deze omschrijving past het best bij mij. Ik werk niet vanuit een vastomlijnd model, omdat mensen nu eenmaal niet te vangen zijn in modellen en protocollen. Iedere casus is uniek en vraagt om een frisse nieuwsgierige blik. En mijn nieuwsgierigheid is onuitputtelijk.

inge

In mijn vrije tijd?

Naast mijn werk en gezin ben ik vooral heel graag buiten. Gedrag en psychologie intrigeert mij ook buiten mijn werk. En dieren kunnen mij een hoop leren over mezelf. Ik train in mijn vrije tijd paarden en honden op basis van Natuurlijk Leiderschap. Want dat verschilt niks met leiderschap in de mens. Met wederzijds respect, plezier en eenduidige communicatie kun je zowel in de dieren- als in de mensenwereld tot grote hoogtes vliegen.

Mijn volledige CV is te vinden op LinkedIn