In de huidige tijd zijn veel bedrijven druk op zoek naar het juiste format om de betrokkenheid, autonomie en eigen verantwoordelijkheid van hun medewerkers te vergroten. En nu de manager steeds minder centraal staat, vraagt dat om nieuwe wegen om groepsgedrag in de organisatie in prettige banen te leiden.

Feedback en beoordeling zijn hierin belangrijke thema’s waar veel in wordt geëxperimenteerd.

De feedback- en beoordelingstools die uitgeprobeerd worden, leveren echter zelden het verwachte resultaat en leiden onder de gebruikers doorgaans tot ongemak en weerstand. Hoe komt dat? Wat zegt dit over ons als mens? Hoe kunnen we dit beter begrijpen?

In dit seminar doen we een stapje terug en stellen we ons de vragen:

 ‘Waarom beoordelen we in organisaties? Welk doel willen we ermee bereiken en welk probleem willen we ermee oplossen?’.

Daarbij staan we stil bij fundamentele vragen over de mens: ‘Hoe kunnen we het natuurlijke groepsgedrag van mensen beter begrijpen? Hoe past het geven van feedback en beoordeling daarin?’

Dit seminar daagt je uit om je oude overtuigingen over mens en gedrag opnieuw tegen het licht te houden. We geloven niet in de heilige graal, in de ontdekking van de ‘tool die alles oplost’.  Wij geloven in de kracht van kennis en dialoog. In deze middag delen wij onze kennis en ervaringen en nodigen we je uit om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen die je zelf tegenkomt op dit thema. Jullie eigen ervaringen en unieke inzichten leveren stuk voor stuk een bijdrage in de zoektocht naar passende oplossingen. Die inspiratie neem je na afloop mee naar huis. 

Voor wie?

Dit seminar is interessant voor iedereen die bezig is met het vinden van nieuwe manieren van beoordelen en/of ontwikkelen in organisaties. Denk aan P&O, HR-professionals, MT-leden, OR-leden, verandermanagers en consultants.

De sprekers:

Laura Racké en Inge Mink zijn sprekers en begeleiders op dit seminar. Zij nemen je mee in de fascinerende wereld van ons groepsgedrag en zetten de zoektocht naar passende moderne beoordelingssystemen af tegen wetenschappelijke inzichten over hoe mensen met elkaar samenwerken en wat hen wel én niet helpt om deze samenwerking met elkaar verder te versterken.

Laura racké

Laura Racké is arbeids- en gezondheidspsycholoog en houdt zich bezig met alles wat de mens nodig heeft om gezond en productief te kunnen werken. Zij begeleidt organisaties bij de implementatie van feedbacktools, welke vaak ingezet worden als nieuwe manier van beoordelen of ontwikkelen. Ze heeft van dichtbij gezien welke uitdagingen organisaties hierin tegenkomen, welke drempels medewerkers voelen om feedback te geven en vragen en onder welke omstandigheden het gebruik van deze tools uiteindelijk stopt. Zij neemt je mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom feedbacktools, maar met de kritische vraag: hoe kunnen dergelijke tools bijdragen aan onze zoektocht naar meer openheid en betrokkenheid in organisaties? En welke context is er nodig om deze tools van meerwaarde te laten zijn?

Inge Mink

Inge Mink is een organisatiepsycholoog met een missie. Zij reist het land door met verfrissende antwoorden op de vraag: ‘Waarom doen wij wat we doen?’. Vanuit een wetenschappelijke en evolutionaire invalshoek deelt ze haar kennis over hoe groepsgedrag bij mensen werkt. Ze maakt inzichtelijk onder welke omstandigheden samenwerking vanzelfsprekend is, maar ook wanneer dit vanzelfsprekend faalt. Zij heeft het 3 lagen cultuurmodel ontworpen om het belang van wederzijdse afhankelijkheid in bedrijven op de kaart te zetten, ter bevordering van de onderlinge samenwerking. Inge voorziet in de noodzakelijke kennis over menselijk groepsgedrag om gefundeerde inhoudelijke discussies te kunnen voeren over de zin en onzin van feedbacktools en beoordelingssystemen.

Locatie

Het seminar vindt plaats in Rhenen, bij restaurant en conferentiecentrum Moeke.

Aantal personen

Het seminar gaat van start bij minimaal 12 personen en heeft een maximum van 30 personen.

Investering

  • Dit seminar een investering €150,- excl. btw per persoon, inclusief koffie, thee, versnaperingen en afsluitende borrel

Beschikbare data voor de ééndaagse training:

  • Vrijdag 25 oktober van 13:00u tot 17:00u. Inloop vanaf 12:30u, na afloop volgt een afsluitende borrel.